YOUTH FUTURE CONFERENCE 2021

Over YFC

 

Hoe geven we onze planeet door?

 

Sinds 2012 organiseren Center Parcs en het WWF in samenwerking met een groep gewaardeerde partners de Kids Climate Conference. Hierbij kwam een groep van 160 kinderen van 8 tot 14 jaar samen om te werken aan relevante thema’s voor de toekomst van onze planeet. Gezamenlijk gebruikten de kinderen hun grenzeloze fantasie om met oplossingen te komen aangaande uitdagingen in het kader van duurzaamheid en groen. Helaas kon er in 2020 geen editie plaatsvinden. Maar dit jaar zijn we er weer, mét een vernieuwd concept!

 

2021 editie

 

In 2021 en 2022 organiseren Center Parcs, British Embassy the Hague, WWF en Missing Chapter Foundation in samenwerking met Floriade Expo 2022 het evenement opnieuw, maar ditmaal met de jongeren van 11 tot 16 jaar oud.

 

De SDG's

 

Waarom zijn deze zo belangrijk? De SDG's (Sustainable Development Goals of Duurzame Ontwikkelingsdoelen) zijn zeventien doelen om van de wereld een betere plaats te maken tegen 2030. De SDG's zijn opgesteld door de landen die aangesloten zijn bij de Verenigde Naties, waaronder Nederland en België.

 

Youth Future Conference en Growing Green Cities

 

De inhoud van de YFC is gelinkt aan de thematiek van Floriade Expo 2022: Growing Green Cities. In dat kader worden er tijdens de conferentie drie verdiepende workshops aangeboden:

 

-         GROWING       SDG 2, SDG 3, SDG 12: Voeding, gezondheid & verantwoorde productie             

-         GREEN             SDG 6, SDG 13, SDG 14 en SDG 15: Klimaat & biodiversiteit                                         

-         CITIES              SDG 7, SDG 9, SDG 11: Steden, infrastructuur & duurzame samenleving       

 

De deelnemers kunnen vooraf hun voorkeur voor de te volgen workshop aan ons doorgeven bij inschrijving.

 

Over Floriade 

 

Wereldtuinbouwtentoonstelling Floriade Expo 2022 werkt samen met partners, innovators en slimmeriken aan oplossingen die onze steden leuker, mooier en duurzamer maken. En dit alles in het thema van 'Growing Green Cities', waardoor bezoekers van het evenement kennismaken met ontwikkelingen op het gebied van groen, voedsel, gezondheid en energie.

 

Waarom Growing Green Cities als thema?

 

Onder het thema Growing Green Cities presenteert Floriade creatieve, groene en duurzame oplossingen die nodig zijn om een meer leefbare, leukere en duurzamere stad waar te maken. Een thema belangrijker dan ooit. In 2050 zal maar liefst 68% van de wereldbevolking in de stad wonen, op slechts 2% van het totale aardoppervlak. Onder Growing Green Cities licht Floriade vier subthema's uit om je te inspireren om groener en gezonder te leven:

 

- Greening the City: Hoe maak je een dichtbebouwde stad groen?

- Feeding the City: Hoe verzorg je betere voedselvoorziening in de stad?

- Healthying the City: Hoe voel je je gezond in een gezonde stad?

- Energising the City: Hoe pas je slimmere energievoorziening toe in een stad?


Initiatiefnemers

 

Center ParcsWWF Nederland

 

 Ontdek onze Partners