YOUTH FUTURE CONFERENCE 2021

Meld je aan !

 

Programma Youth Future Conference 13 en 14 november 2021

 

Het hele weekend zal in het teken staan van jongeren een stem geven om zo samen een duurzamere, groenere toekomst te realiseren.  Zo zorgen we er samen voor dat die stem gehoord wordt, ook op wereldtoneel Floriade Expo 2022. Hieronder een overzicht van wat er tijdens het weekend te gebeuren staat:

 

Zaterdag 13 november, 08:30 - 18:30 uur – Floriade en Center Parcs De Eemhof

 

De ochtend van de eerste dag van de YFC staat in het teken van kennismaking met   mededeelnemers en de buddy’s. De buddy’s zijn jongeren en volwassenen met een passie voor groen en duurzaamheid die jullie gedurende het weekend zullen begeleiden. Aan het eind van de ochtend volgt een inleiding in de SDGs en begeleiding bij het maken van het eindproduct voor het einde van de eerste dag: een korte video. Alle video’s van de deelnemers zullen uiteindelijk verwerkt worden in de korte documentaire.  

 

Tussen de middag wordt er door de organisatie een heerlijke lunch verschaft waarna de deelnemers in groepjes van 20 één van de workshops, gelinkt aan één van de thema's(Growing, Green of Cities) volgen. Deze workshops worden verschaft door hooggewaardeerde partners met kennis van zaken over deze thema's. Daarna volgt het uitwerken van de ideeën door de jongeren in kleinere groepen tot video, begeleid door de buddy’s. Aan het einde van de dag zullen de video’s gemonteerd en al af zijn en vertrekken de deelnemers om 18:30 uur weer richting huis. Tussendoor staan er nog een aantal leuke verrassingsactiviteiten op de planning!

 

Zondag 14 november, 11:00 - 15:00 uur - online

 

Op zondagochtend zullen jongeren in hun groepjes de puntjes op de i zetten voor hun presentatie aan het panel. Daarnaast is er een meet-and-greet met meerdere BN’ers waaronder Janouk Kelderman. Hier kun je al je vragen stellen en inspiratie opdoen voor een duurzame en groene toekomst!

Na de lunch worden de eindproducten online gepresenteerd aan een hooggewaardeerd panel wat helemaal thuis is in de wereld van duurzaamheid en groen. Dit panel zal de deelnemers in dialoogvorm adviseren over hoe hun plannen het best geïmplementeerd kunnen worden om ze zo een opstapje te bieden om de ideeën te realiseren richting 2022. Deze dialoog wordt gemodereerd door niemand minder dan Laurentien van Oranje!

 

*Dit  programma is onder voorbehoud van de in november geldende COVID-19 richtlijnen.

  

Doe jij mee?

  

Ben jij tussen de 11 en 16 jaar en droom je van een betere wereld? Heb je originele ideeën en wil je daar graag een podium voor? Meld je dan aan via dit formulier.

 

Deelname aan de Youth Future Conference is volledig  gratis!

Inschrijven voor de 2021 editie kan tot en met 5 november 2021. Vervolgens worden uit alle inschrijvingen 60 jongeren geselecteerd. Wij laten je snel iets weten als je er bij zit.

 

Let op: bij een deelname aan Youth Future Conference wordt verwacht dat een ouder/verzorger toestemming geeft om in beeld te komen. Mocht dit echt niet mogelijk zijn, zullen we daar rekening mee houden en zorgen dat je niet in beeld komt.


Veel succes en we hopen je snel te zien!


Met vriendelijke groet,

Het YFC team.

 

Via onze Facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.