YOUTH FUTURE CONFERENCE 2021

Meld je aan !

 

Programma Youth Future Conference 2, 3 en 4 juli 2021

 

Het hele weekend zal in het teken staan om de deelnemende jongeren een stem te geven aangaande de duurzame vormgeving van hun eigen toekomst. Hieronder een overzicht van wat er tijdens het weekend te gebeuren staat:

 

Vrijdag 2 juli, 16:00 - 18:00 uur - online

 

Op 2 juli zullen de 60 deelnemers elkaar online leren kennen en gedurende een kort programma aan het einde van de middag een kleine inleiding krijgen in de Youth Future Conference. Hierbij komt uiteraard ook een hoop gezelligheid kijken!

 

Zaterdag 3 juli, 09:00 - 18:30 uur - Center Parcs de Eemhof

 

Op 3 juli komen de deelnemers fysiek samen, uiteraard conform de richtlijnen van het RIVM, op Center Parcs de Eemhof in Zeewolde. Hier zal in de ochtend de conferentie officieel geopend worden. Daarnaast zullen de jongeren aan het begin van de dag op een leuke manier een inkijkje krijgen in wat de SDG's nu precies zijn. Ook zullen de deelnemers een plenaire sessie bijwonen waar ze een training krijgen aangaande de vormgeving van het eindproduct van de conferentie: een crashcourse documentaire maken. Ten slotte zal de ochtend afgesloten worden door een online kennismaking met jongeren van over de hele wereld die zich bezighouden met het klimaat en verbeteringen in hun eigen omgeving.

 

Tussen de middag zal er door de organisatie uiteraard een heerlijke lunch verschaft worden. Daarna zullen de deelnemers in groepjes van 20 jongeren de workshops waar ze zich voor opgegeven hebben, gelinkt aan één van de thema's: Growing, Green of Cities, volgen. Deze workshops worden verschaft door hooggewaardeere partners met kennis van zaken over deze thema's.

 

Na het volgen van de workshops met 20 mededeelnemers, zullen de jongeren in kleinere groepjes gaan werken aan concrete oplossingen die toepasbaar zijn in hun eigen omgeving. Deze oplossingen sluiten aan bij de geschetste context van de workshops die zij bijgewoond hebben. In groepjes van ongeveer 7 deelnemers, onder begeleiding van twee geëngageerde studenten en één volwassene, zal er samengewerkt worden aan het eindproduct: een video. Dit eindproduct zal op zaterdag aan het einde van de dag bijna helemaal klaar zijn.

 

Zondag 4 juli, 09:00 - 15:00 uur - online

 

Op zondagochtend zullen de deelnemers in groepjes van 7  hun gemaakte video laten zien aan de aanbieder van de workshop die ze de dag ervoor gevolgd hebben. Hier zullen de laatste tips en tricks meegegeven worden aan de jongeren.  Na het verwerken van deze laatste aanpassingen, zullen de jongeren na de lunch online hun eindproduct presenteren aan een hooggewaardeerd panel wat helemaal thuis is in de wereld van duurzaamheid en groen. Dit panel zal de deelnemers adviseren over hoe hun plannen het best geïmplementeerd kunnen worden, wie ze daarbij nog nodig hebben en wat de beste vervolgstapppen zijn om dit te realiseren.

 

* dit  programma is onder voorbehoud van de huidige COVID richtlijnen

 

Wil jij er dit jaar graag bij zijn?

  

Ben jij tussen de 11 en 16 jaar en droom je van een betere wereld? Stel je dan kandidaat door een mailtje te sturen naar youthfutureconference2021@gmail.com met vermelding van je naam, voornaam, geboortedatum en woonplaats. Maak een top 3 voorkeur van welke workshop je wil volgen (Growing, Green of Cities). Geef ook zeker een goede motivatie waarom jij er bij moet zijn en stuur ons een inspirerende quote of anekdote over duurzaamheid! 

 

Deelname aan de Youth Future Conference is volledig  gratis!

 

Inschrijven voor de 2021 editie kan tot en met 25 juni 2021. Vervolgens worden uit alle inschrijvingen 60 jongeren geselecteerd. Wij laten je snel iets weten als je er bij bent.

 

Let op: bij een deelname aan Youth Future Conference wordt verwacht dat er door een ouder/verzorger toestemming gegeven wordt om in beeld te komen. Mocht dit echt niet mogelijk zijn, zullen we daar rekening mee houden en zorgen dat je niet in beeld komt.


Veel succes en we hopen je snel te zien!


Met vriendelijke groet,

Het YFC team.

 

 

Via onze Facebookpagina blijf je op de hoogte van het laatste nieuws.